Location:
United States
Description:
כל הפרקים מכל התכניות והפודקאסטים של הרשת
Language:
English
Episodes
מעגל ההורמונים [HL]
12/3/2024
מה משותף למחזור, הריון, גיל ההתבגרות וגיל המעבר? התשובה היא - הורמונים! אז כן, אם תרצו וגם אם לא, ההורמונים מלווים אותנו בכל שלב ושלב בחיים. אחד הדברים שיפגשו אותנו וישפיעו שונה בכל שלב בחיים הם ההורמונים. הפרק, מירה ברטפלד ואפרת וכטל מפרקות את הנושא המורכב, מפרטות על כל השינויים ההורמונליים שכנראה נחווה מתישהו בחיים ונותנות את הטיפים הנכונים לטיפול בעור הפנים בכל שלב.
לא משנה אם את קוסמטיקאית שעובדת שנים בתחום, נערה בגיל העשרה או בכלל בחודש החמישי להריון, את הפרק הזה את חייבת לשמוע
Duration:00:32:07
קפאין: הסם שמתדלק את האנושות [עושים רפואה]
12/2/2024
חזרנו! אחרי הפסקה ארוכה אנחנו שוב באולפן עם אנרגיות מחודשות ואנחנו מחדשים כוחות בעזרת כוס קפה.
הפעם אנחנו צוללים לעומק הסם הפסיכו-אקטיבי הכי פופולרי בעולם – הקפאין.
נדבר על איך הוא משפיע על המוח והגוף שלנו, על תפקידו ההיסטורי בעיצוב החברה וגם על השימושים הרפואיים המפתיעים שלו.
האזנה נעימה,
יובל ואגם.
Duration:01:11:41
434: נפילתה של רומא, חלק ב' [עושים היסטוריה]
12/2/2024
רציחתו של הקיסר סוורוס אלכסנדר בידי חייליו בשנת 235 לספירה סימנה את התפרקותו המוחלטת של מנגנון הירושה של הקיסרות הרומית, והייתה יריית הפתיחה לחמישים שנים של כאוס שמכונים 'המשבר של המאה השלישית'. בסיומו של המשבר, רומא היתה מפוררת ומפולגת - ורק סדרה של קיסרים קשוחים ורפורמות קשות וכואבות היתה מסוגלת להחזיר את האימפריה החולה לתפקוד, ולו הבסיסי ביותר. את המחיר של היציבות הזו שילמו אזרחי האימפריה עצמם.
האזנה נעימה, רן
Duration:00:48:41
דוד מלך ישראל חי, חי וקיים [ עושים תנ"ך]
12/2/2024
בפרק זה שנפתח במילים "דוד מלך ישראל חי חי וקיים" נדון ונעמיק בדמותו של דוד המלך, המלך האדיר שדמותו הפכה לסמל של שלטון ובית מלוכה יהודי, וברבות הזמנים והשנים גם לבסיסו של הרעיון המשיחי.
מדוע בכלל "נבחר" דוד להיות דמות כה חשובה ומרכזית בתנ"ך? איזו ברית כרת ה' בכבודו ובעצמו עם דוד ומה משמעותה? מה מעמדו המיוחד של דוד בתנ"ך ואיך מעמד זה השפיע דורות אחר שלטונו, דרך בית המקדש הראשון, עובר ב"בית דוד" ומה שמכונה "זרע דוד" דרך נביאי ישראל שראו ב-"מלך שעתיד לבוא באחרית הימים" צאצא של דוד ועד כמובן ל"משיח מבית דוד"?
בכדי לנסות ולענות על השאלות הללו, מתארח באולפן חוקר המקרא שחר ענבר שמחזיר אותנו לעבר ולשאלות הרות גורל כגון: מדוע רוצה דוד לבנות בית מקדש לה' (ומה התשובה המפתיעה מאוד של האל), האם האלוהים בכלל רוצה בית? ואם לא מה רצונו ככתוב בטקסט? מהי "חזרה מקשרת" ואיך היא שופכת אור על סיפור המעשה? מה מזמורי תהילים (כן כן...) יכולים ללמד אותנו אודות העניין? ומה זה לכל הרוחות והפרקים "שמב"ז"
האזנה נעימה,
יותם.
Duration:00:39:10
מחילות ארנב בפתח תקווה [עושים תוכנה]
12/1/2024
בירת ההייטק המקורית של ישראל היא לא הרצליה פיתוח או רמת החייל. זוהי פתח תקווה! איך קרה שכל ספקיות האינטרנט של שנות התשעים ישבו דווקא שם? למה כבל האינטרנט התת ימי MED-1 הגיע דווקא אליה? מדוע היא מחזיקת שיא העולם בתקיפות סייבר לראש? ואיך ייתכן שפסטיבל האוכל הכשר של פתח תקווה, לא קיבל תעודת כשרות?
בפרק המיוחד הזה, שבו אני נפרד מן הפודקאסט "עושים תוכנה" כמגיש, אחרי שלוש שנים, ומעביר את שרביט ההגשה הלאה, אירחתי את הכוכב הבלתי מעורער של כס האורחים – רן בר-זיק – לשיחה פרועה על ההקשרים הטכנולוגיים המפתיעים של פתח תקווה, ועל שלל עובדות מדהימות וסיפורי אימה, שנולדו בעיר הזו. בר-זיק הוא פתח-תקוואי מסור, ויש לו ידע בלתי נדלה, על פיתוח תוכנה, על האינטרנט, וגם על פתח-תקווה. האם ידעתם, למשל, שבר-זיק הוא אביר מפתחות של איגוד האינטרנט הישראלי? שמשרדיו נמצאים כמובן… בפתח-תקווה?
האזנה נעימה,
בועז לביא
Duration:00:39:09
איך משנים ארגון בריאות מבפנים? [עושים חדשנות בבריאות]
12/1/2024
שחף שניר, מנהל חדשנות ויזמות פנים ארגונית בכללית החדשנות בעולם הבריאות היא הרבה יותר מסתם טכנולוגיה - היא דרך חשיבה ופעולה.
שחף שניר, מומחה בניהול חדשנות בארגונים, חושף כיצד ארגון בריאות ענק מטמיע חדשנות בכל רבדיו. הוא מתאר את האתגרים בהטמעת חדשנות בסביבה שמרנית, את הצורך באיזון בין יעילות לחדשנות, ואת חשיבות הגמישות בזמני משבר.
Duration:00:59:11
Treatment for Higher-risk MDS [MDS Professional Report]
12/1/2024
Prof. Nicolaus Kroger from Hamburg and Prof. Moshe Mittelman from Tel-Aviv, in a stimulating conversation on the various therapeutic modalities, including hematopoietic transplantation, in patients with higher-risk MDS.
Duration:00:28:49
כוחה של קבוצה- אנליזה קבוצתית [עושים פסיכולוגיה]
12/1/2024
מלחמת העולם השנייה הותירה כמות עצומה של נפגעי נפש ומצב בו הצורך בטיפול עלה על ההיצע. בנסיון למצוא פתרון נולדה האנליזה הקבוצתית- גישת טיפול ייחודית שהמשלבת פסיכואנליזה ודינמיקה קבוצתית. איך מתבצעת אנליזה קבוצתית? במה היא שונה מטיפול פרטי? למי היא מתאימה? ומה היתרונות שלה? אורחת בפרק: יעל שחר, פסיכולוגית קלינית ומנחת קבוצות, קנדידטית במכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.
Duration:00:40:54
האם יש שוק חופשי של דעות ברשת? [עושים חשבון]
12/1/2024
עושים חשבון מארחים את ד"ר רועי לוי לפרק על מה רשתות חברתיות עושות.
האם פייסבוק תורמת להקצנה? איך אינסטגרם וטוויטר משפיעות על בריאות נפשית, מה ההשפעה של חשיפה לדעות על עמדה פוליטית ועל אמפתיה כלפי הצד השני, ומה הם המנגנונים השונים שמקשרים בין הרשתות לאושר ועושר, אבל גם לפשעי שנאה.
Duration:00:46:12
כשאמזון הפכה לספינת רפאים [עושים מינהר]
11/30/2024
יום אחד נמצאה באמצע הים ספינה ששטה בלי מלחים ובלי צוות, אבל עם מטען שלם.
Duration:00:24:57
רגליים או עיניים? [התשובה]
11/27/2024
אם סופרים את כל האנשים, הדגים, הפרות, הזבובים וכל היתר - אז מה יש יותר בעולם, רגליים או עיניים?
Duration:00:32:41
היא לא אנושית, אבל אני מאוהב [עושים טכנולוגיה]
11/24/2024
דוח מיוחד שפרסם משרד הבריאות האמריקאי בשנה שעברה מצביע על מגפת בדידות בקרב צעירים ומבוגרים כאחת מבעיות הבריאות הקשות ביותר שאיתה מתמודדת בארה"ב, בעיה שמובילה לא רק לנזקים בריאותיים אלא גם לנזקים כלכליים.
בחלק הראשון בסדרה שעוסקת בקשר שבין טכנולוגיה, רומנטיקה, רגשות ושפה עסקנו בשאלה למה אפליקציות הדייטינג שבורות וניסינו להבין למה המשתמשים נוטשים אותן. אבל הנטישה הזו, ככל שהיא רחבה ומתפשטת, מותירה את בעיית היסוד על כנה: אנשים מחפשים קשר ומתקשים בכך; לפעמים הם מחפשים קשר במשך שנים, לפעמים אפילו אז הם לא מוצאים.
בחלק השני של הסדרה ננסה להבין האם בינה מלאכותית פותרת את הבעיה, האם אנשים מוותרים על קשרים אמיתיים לטובת קשרים עם מערכות בינה מלאכותית, ואם זה קורה, האם זה מדובר ב"פתרון" או שמא יצרנו בעיה חדשה?
קישורים:
דוח הבדידות של הממשל האמריקאי (קובץ PDF)
https://www.hhs.gov/sites/default/files/surgeon-general-social-connection-advisory.pdf
RIZZ AI
https://rizzai.ai
הסיפור על בריאן והחברה שלו
https://www.aol.com/meet-guys-dating-ai-girlfriends-110000910.html
התחתן עם דמות מאוירת וכעת הוא לא יכול לדבר איתה
https://www.entrepreneur.com/business-news/the-man-who-married-a-hologram-in-japan-can-no-longer/426715
הסיפור על התאבדותו של סואול
https://www.nytimes.com/2024/10/23/technology/characterai-lawsuit-teen-suicide.html
Duration:00:40:11
מיטרוניקס – צוללים אל השינוי [פורצים דרך]
11/23/2024
בפרק הפעם, חגית מקדונסקי, סמנכ"לית יישום אסטרטגיות, ואורלי הוברמן, סמנכ"לית מערכות מידע גלובליות, מדברות על שינויי העומק שעברה החברה, המייצרת ומפתחת רובוטים לתחזוקת בריכות ברחבי העולם, ומדגישות את החשיבות של שינוי תפיסה ותהליכים ארגוניים כבסיס לשינוי טכנולוגי. שינוי זה אינו רק תוצאה של התמודדות עם משברים אלא מהלך אסטרטגי שנעשה דווקא בתקופת שגשוג וצמיחה, במטרה לאפשר לחברה למקסם הזדמנויות בשווקים חדשים ולצמוח לטווח הארוך. אז איך שומרים על היחסים עם לקוחות ה-B, אך גם לומדים לדבר בשפתם של לקוחות ה-C? כיצד מייצרים חוויה הוליסטית עבור לקוח הקצה? ובגדול, איך יוצרים דיזיין גלובלי לתהליכים ולמערכות תוך התאמות לוקאליות נדרשות שחייבות לשקף רגולציה, שפה ותרבות של קהלים מגוונים ברחבי הגלובוס?
Duration:00:42:11
OT Security Data Science - A better vulnerability database [The Industrial Security Podcast]
11/20/2024
Security automation needs a machine-readable vulnerability database. Carmit Yadin of Device Total joins us to look at limitations of the widely-used National Vulnerability Database (NVD), and explore a new "data science" alternative.
Duration:00:34:46
בחייהם ובנופלם – הרב שמואל סלוטקי, אבא של נועם וישי ז"ל [שעת מלחמה]
11/18/2024
בתוך כל השכול והכאב שאופפים את החברה בישראל מאז שמחת תורה -7 באוקטובר 2023, תופס מקום מיוחד סיפורם של האחים נועם וישי סלוטקי. על דעת עצמם, הם מחליטים לצאת מבאר שבע – כשכל אחד מהם משאיר משפחה מאחור, ולנסוע לעוטף עזה. נעם וישי נלחמו בגבורה ונפלו זה על יד זה. המילים המדודות שבהן מגולל אביהם הרב שמואל סלוטקי את סיפורם של שני הבנים ואת סיפורה של המשפחה מאז, מעצימות עוד יותר את זכרם של נעם ושל ישי.
Duration:00:42:12
433: נפילתה של האימפריה הרומית, חלק א' [עושים היסטוריה]
11/18/2024
אלף וחמש שנה לאחר שנעלמה - האימפריה הרומית עדיין נמצאת סביבנו, בכל מקום כמעט באגן הים התיכון ובאירופה: הן בשרידים ועתיקות מרשימים, והן במורשת התרבותית שהותירה. רומא שגשגה ופרחה במשך תקופה ארוכה להדהים - מאות שנים - עובדה שמרמזת על כך שהיו לה יסודות איתנים להשען עליהן. אבל אם כך - מה פורר את היסודות האיתנים האלה? מה הוביל לנפילתה של האימפריה הגדולה והמפוארת ביותר שידע העולם?
האזנה נעימה,
רן
Duration:00:40:40
המכונה שיודעת למכור [עושים תוכנה]
11/17/2024
איך מלמדים מודל שפה להבין מה חשוב בשיחת מכירות? מדוע מודלי שפה מתבססים על סיינפלד כשמבקשים מהם דאטה על שיחות עסקיות? איך נעזרים במומחי תוכן כדי לייצר פרומפטים מדויקים? ולמה לא פשוט למדוד פרודוקטיביות של מתכנתים?
יעקב אקל הוא מנהל חטיבת AI Platform בחברת גונג – המפתחת כלי AI שמסייעים לארגונים לעבוד בצורה טובה יותר עם לקוחותיהם. דיברנו איתו על האתגרים שבבניית מודלי שפה לצרכים ספציפיים, על הרגעים שבהם הוא מבין שמשהו סוף סוף עובד, או לפעמים, נכשל, על המיזוג ההולך ונשלם בין בני אדם למכונה, וגם על המחקר האנתרופולוגי האישי שלו ברשת החברתית טוויטר, כלומר - X.
פרק בשיתוף גונג.
האזנה נעימה,
בועז לביא
Duration:00:40:58
בין יהדות לנצרות: טיול שורשים היסטורי (פרופ' מיכל בר אשר סיגל) [עושים תנ"ך]
11/17/2024
בפרק זה נחרוג מעט מהגבולות של התנ"ך עצמו ונעסוק בתקופה מרתקת לא פחות אשר היתה לה השפעה דרמטית על היהודת, השפעה אשר עוצמתה ניכרת עד ימינו אנו.
נבחן את תקופת בית שני – תקופה סוערת של רעיונות דתיים חדשים, חיפוש אחר משיח ותפיסות אפוקליפטיות.
מה היו הכיתות השונות שצמחו בתקופה זאת ומה גרם למאבקים הפנימיים בין מחזיקי התפיסות השונות?
באותה תקופה ככל הנראה הסתובב באזור גם מי שלעתיד נכיר כישו מנצרת. קודם כל - האם מדובר בדמות היסטורית? האם ישו היה יהודי? כיצד נוצרו הגרסאות השונות אודות דמותו של ישו ומהי משמעות צליבתו? איך הצליחה הנצרות להיווצר מתוך היהדות ולבסוף להשתלט על העולם הרומי? מהו הקשר בין המשיחיות היהודית של תקופת בית שני לבין הדמות ההיסטורית (או לא…) של ישו והאם אפשר לשחזר את חייו ומורשתו על פי מקורות עתיקים?
בפרק זה מתארחת פרופ' מיכל בר אשר סיגל, חוקרת תלמוד במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון, לשיחה מרתקת על השורשים ההיסטוריים של הנצרות, על המורשת היהודית של תקופת בית שני, על הדרך בה הנצרות הפכה לדת המרכזית בעולם ומה מקומה של היהדות של מתקופת בית שני בסיפור הכולל.
האזנה נעימה,
יותם.
Duration:00:46:36
בשם העימות [עושים מינהר]
11/16/2024
למה שמות היישובים על גבול הצפון, שידוע כ״קו העימות״, נקראים כפי שהם נקראים?
Duration:00:25:10
ביטקוין- השקעה משתלמת או תרמית פירמידה? [עושים חשבון]
11/16/2024
עושים חשבון מדברים על הביטקוין מהזווית הכלכלית: האם מדובר בנכס של ממש, או שאולי זו רק בועה שתתפוגג בקרוב? איך מעריכים את השווי ההוגן של ביטקוין? ומה יקרה אם ביטקוין באמת יהפוך למטבע ככל מטבע אחר? איך הגענו למסקנה שמחירו חסום בשני מליון דולר למטבע ביטקוין יחיד. והאם רצוי שממשלות ילחמו בביטקוין?
Duration:00:54:32