Fortell meg om!-logo

Fortell meg om!

Kids & Family Podcasts

Fortell meg om er podkasten for alle barn som vil vite mer om hvordan verden henger sammen. Still et spørsmål - og vips - så får du en radioreise inn i det du lurer på. Podkasten er laget av Tine Eide og gis ut i samarbeid med Deichmanske bibliotek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Location:

United States

Description:

Fortell meg om er podkasten for alle barn som vil vite mer om hvordan verden henger sammen. Still et spørsmål - og vips - så får du en radioreise inn i det du lurer på. Podkasten er laget av Tine Eide og gis ut i samarbeid med Deichmanske bibliotek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Language:

English


Episodes

Hvorfor trenger militæret alltid våpen?

8/14/2022
Pang, piuv, sposh, bang, våpen lager høye lyder og militæret har mange av dem, men hvorfor det? Det lurer Philip på. En episode om elg, bomber, NATO og hemmeligheter vi ikke vil fortelle til noen andre land. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:17:32

Hvorfor er vannet i havet salt?

7/16/2022
Hvis du stikker tunga ned i havet, hvorfor smaker det salt? Det lurer Sigurd og Ingeborg på. En episode om da jorda var baby, flinke bølger, pingviner og triste haier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:16:35

Hvem var Ayrton Senna?

3/21/2022
Emil lurer på hvem Ayrton Senna var. Hvordan kan vi vite hvem noen er når alle er så mange ting? En episode om raske biler, store brune øyne og noe som gikk skikkelig galt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:16:42

Hvor kommer støv fra?

2/2/2022
Støv, støv, støv, støv, støv, støv, støv - hvor kommer støv fra, egentlig? Det lurer Odin på. En episode om eksplosjoner, et eget senter i hjernen, hybelkaniner og en egen støvrap. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:12:23

Hvorfor trenger vi penger?

12/11/2021
Klirr, pling og svisj, penger får jorden til å gå rundt, sier noen. Det viktigste i livet kan ikke kjøpes for penger, sier andre. Men, hvorfor trenger vi penger, egentlig? Det lurer Jonathan på. En episode om å ha mye, og å ha lite, om bytting, fuglehus og et kult jubileum. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:15:27

Hvorfor er det så godt å klemme?

10/23/2021
Klem, kos - kos og klem, så godt det kan føles å holde på med sånne ting. Men, hvorfor er det så godt å klemme, egentlig? Det lurer Pelle på. En episode om hormoner, medisin hvis du har gjort noe dumt, en del kule dyr og fem klemmetips. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:13:18

Hvorfor har ikke mennesker skall som krabben?

9/25/2021
Landkrabbe og havkrabbe, alle krabber har skall, men hvorfor har ikke mennesker det, egentlig? Det lurer Sofia på. En episode om en praktisk trylledrikk, evolusjonen, lukten av regn og undervannslyder. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:10:55

Hva skjer om et land ikke har statsminister, president, konge eller dronning?

9/5/2021
Hvem er det egentlig som skal bestemme, om vi ikke har statsminister, president, konge eller dronning? Og hva skjer i et sånt land? Det lurer Brage på. En episode om å være lenge alene hjemme, om anarki, valg og en vanskelig oppgave helt til slutt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:11:50

Hvorfor må vi gå på skole?

8/14/2021
Klasserom, bokstaver, friminutt og matpakke - hvorfor må vi gå på skole, egentlig? Det lurer Ales på. En episode om å slippe å reparere sko, om kjærlighet og en kul lov alle barn burde vite om. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:16:12

Hva hadde skjedd om dette ikke hadde skjedd?

5/15/2021
Hva hadde skjedd om du ikke hadde satt på denne episoden av Fortell meg om? Det er det ingen som vet! Og Edmund lurer på hva det kunne vært som hadde skjedd om dette som skjer ikke hadde skjedd. Blir du svimmel nå? En episode om å tisse ute, steder å være til rett tid, Hitler og Jesus. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:11:22

Hvorfor trenger jorden planter og trær?

4/13/2021
Hestehov, løvetann, bjørketre, busk i brann, hvorfor trenger jorden planter og trær, egentlig? Det lurer Mathea på. En episode om månen, tørste røtter, lunger og å klemme noen som er veldig lang og ganske ruglete. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:13:30

Hvorfor lyser reflekser i mørket?

3/27/2021
Se - og bli sett - er lett, hvis en har et blikk som fungerer + refleks. Men, hvordan har det seg at reflekser kan lyse i mørket, egentlig? Det lurer Leikny på. En episode om kjeks, små glasskuler og retrorefleksjoner som lager krøll på tunga. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:08:29

Hvorfor smaker ting forskjellig?

3/6/2021
Tomat, salat, spinat - hvorfor smaker alt forskjellig, egentlig? Det lurer Jonas og Sondre på. En episode om fem smaker, sure sitroner og kule mammaer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:12:27

Hva er kjærester, egentlig?

2/13/2021
På søndag er det den store kjærlighetsdagen! Og morsdagen, pluss bolledagen. Men størst av alt er kjærligheten, liker voksne å si til hverandre, og så kysser de kanskje. Æsj.. Da passer det bra å høre en gammel Fortell meg om-episode om hva kjærester er, for om du ikke vet det, er dette dagen å finne ut av det på. Hurra for kjærlighetsdagen, suss, suss! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:15:46

HVorfor har vi kjæledyr?

1/31/2021
Voff, mjau, iihihihih og pip pip. Hvorfor har vi kjæledyr, egentlig? Det lurer Aurora på. En episode om 50 000 år gamle ulver, kosegriser, pølser og firbente turkamerater. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:13:03

Barnas spørretime om korona, del 2

1/16/2021
Rekk opp hånda alle som er lei av koronaviruset! Dette er del 2 av barnas spørretime, der Marianne, som er ordføreren i Oslo, og helsesykepleier Per Arthur svarer på spørsmål barn lurer på om koronaviruset. Episoden er spilt inn på Deichman hovedbibliotek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:18:48

Barnas spørretime om korona, del 1

1/16/2021
Rekk opp hånda alle som er lei av koronaviruset! Dette er del 1 av barnas spørretime, der Marianne, som er ordføreren i Oslo, og helsesykepleier Per Arthur svarer på spørsmål barn lurer på om koronaviruset. Episoden er spilt inn på Deichman hovedbibliotek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:16:13

Hvordan fungerer en vulkan?

1/9/2021
Gulvet er laget av lava, kan du rope - og hoppe fra pute til pute på gulvet uten å brenne deg på tærne. Lavaen kommer fra vulkaner, men hvordan fungerer en vulkan, egentlig? Det lurer Vegard på. En episode om smelta steiner, solbriller på himmelen, fjell med hull og en litt tørr vits. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:11:51

Hvordan er det å flytte hjemmefra?

12/7/2020
Å bo mutters putters alene virker kanskje veldig rart når en er barn, og hvordan blir det å flytte hjemmefra? Det lurer Jakob på. En episode om å dele do med en person en ikke kjenner, å gå på butikken med mange penger i lomma og en sang om å tenke selv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:14:07

Hvorfor hater katter vann?

11/21/2020
Katter liker å vaske seg, men hater å bade. Hvorfor er det sånn? Det lurer Edmund på. En episode om regnjakker, katter på frokostbord, spruteflasker og vannelskende kattefettere. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:11:14